Läs en Soda Stream review inför ditt stundande köp
Det finns mängder av användbara Soda Stream reviews att läsa på webben. Allting från avancerade recensioner upplagda som filmklipp på youtube.com, till organiserade reviewcenters som pricerunner.se, eller på nätshoppar med bedömningsskala på varje produkt. En Soda Stream review är alltså en form av utvärdering på Soda Streams produkter.
Det är klokt att iaktta olika produktrecensioner innan man bestämmer sig för ett inköp. Samtliga personer är inte ute efter samma sak, så genomgående reviews är bäst. Kanske är lågt pris viktigt för en individ medan snygg design är viktigare för en annan.
Soda Stream framställer både kolsyremaskiner, gaspatroner, PET-flaskor samt smakessenser för läsk – dvs allting man behöver för att producera sina egna kolsyrade drycker.
När det handlar om Soda Streams smaker så har de en del på marknaden, de är söta och gjorda för att framställa läsk. Innehållsmässigt använder Soda Stream både sötningsmedel och socker i de flesta av sina smaker, några har endast sötningsmedel.
Det finns självfallet konkurrenter till Soda Stream, både vad handlar om maskinerna, kolsyran samt smakerna. Wassermaxx från Aga tillverkar likvärdiga kolsyremaskiner som Soda Stream, men håller generellt snäppet lägre priser. Aga tävlar också när det gäller kolsyran, då de har blivit lite av specialister på det området.
Uppskattar man smaksatt bordsvatten så gör Aga dessutom populära bordsvattenaromer, men här är Aromhuset en stor konkurrens med 35-årig erfarenhet, stort sortiment och trumfkortet att de varken tillsätter socker alternativt sötningsmedel i sina aromer. En riktig bubblare i smaksammanhang är Sonjo, som har ett stort sortiment av både läskessenser och bordsvattenaromer. De har många intressanta smaker på sin meny, bl a originalreceptet på Champis som de får framställa på licens av Pripps.
Vi är många idag som investerar i egna kolsyremaskiner. Det är ett ekonomiskt, underhållande och miljövänligt val. Ekonomiskt då man i längden sparar pengar på att bubbla sitt eget kranvatten, till och med ifall man köper dyra essenser ibland. Underhållande för att det är en relativt festlig procedur att se hur bubblorna fyller det tidigare så stilla vattnet, och miljövänligt för att man slipper tillföra vare sig miljövådliga transporter eller onödigt avfall. Lägg därtill att man slipper kånka en massa flaskor samt backar och burkar fram och tillbaka till butiken.
Med en egen sodastreamer har man därutöver tillgång till kolsyrade drycker när som helst, utan att behöva placera foten utanför dörren. Barnen tycker att det är roligt och det blir lättare för allihopa i familjen att få i sig de 1-2 liter vätska om dagen som kroppen behöver för att må fint.
Soda Stream har idag sex olika modeller i sitt utbud för kolsyremaskiner. Den billigaste heter Jet och har diskret, klassisk design i svart plast och kostar omkring 600 kronor inkl. allting. Därnäst kommer de andra modellerna: Pure, Genesis, Dynamo, Stream och till slut Penguin som blivit omtyckt då det är den enda kolsyremaskinen på marknaden som har snygga glasflaskor istället för plast.
Vilken man väljer är upp till ens budget och smak. Wassermaxx har relativt liknande produkter, så det är värt att kolla runt lite innan man bestämmer sig. Att läsa en Soda Stream review kan vara till enorm hjälp.